Dit aanbod van Liaan is NIET-RECHTSTREEKS toegankelijk. Om van deze hulpvorm gebruik te maken, dient een hulpverlener een officiële aanvraag (A-document) in bij de Intersectorale Toegangspoort (ITP).

kamertraining (TCK)


Kamertraining is een vorm van begeleiding, waar 4 jongeren (vanaf 16 jaar) op een eigen studio kunnen verblijven, dit binnen onze eigen voorziening. De studio’s zijn voorzien van een eigen badkamer en kitchenette. De grote leefruimte met keuken, alsook de wasmachine en droogkast worden gedeeld met de anderen. Heb je als jongere het doel om alleen te gaan wonen, maar heb je nog wat hulp of ondersteuning nodig bij bepaalde zaken, dan is TCK iets voor jou.

TCK is geen plaats waar je zomaar je zin kan doen. Hier zijn ook afspraken en verwachtingen. TCK is er voor gemotiveerde jongeren die willen groeien!

Op kamertraining krijg je ondersteuning in je woon- en leefsituatie. We begeleiden je in al de praktische en sociale vaardigheden die je nodig hebt om alleen verder te kunnen. We bekijken samen met jou wat je al kan en wat je nog kan leren.

Wij bieden ondersteuning door regelmatig samen met jou gesprekken aan te gaan over o.a. het invullen van vrije tijd, het alleen zijn, leren budgetteren, leren wassen, allerlei dienstverleningsvormen, hoe solliciteren, …

Indien je niet veel mensen hebt om op terug te vallen, willen we samen met jou deze groep van mensen vergroten. Op die manier zullen we proberen jou te helpen om als mens sterker te worden. Die veerkracht heb je nodig om problemen die ieder van ons in zijn leven meemaakt, aan te kunnen en te overwinnen. We helpen jou om aan de slag te gaan met jouw lasten (wat maakt het voor jou moeilijk), en deze te verkleinen; en ook met je krachten (wat gaat er goed), die we net willen helpen vergroten. Dit alles in samenwerking met jouw netwerk. Na een TCK-traject kan je effectief de stap zetten naar een eigen woonplek. Hierbij kan je nog verder ondersteund wordt via CBAW(kijk hier voor meer uitleg over cbaw).

Heb je nog vragen? Bel gerust naar 09/282.71.44 (elke werkdag tussen 9 en 16u30u)


 

vzw Jeugdzorg is een private organisatie erkend door het Vlaams Agentschap Opgroeien.

Wij bieden meerdere hulp- en dienstverleningsvormen aan ter ondersteuning van kwetsbare opvoedings- en leefsituaties in de regio’s Gent en Aalst.

 

vzw Jeugdzorg
Weefstraat 30
9810 Eke (nazareth)
Tel: 09 282 71 44
Fax: 09 261 55 99
Email: info@jeugdzorg.be

directie
Anja Ameryckx - algemeen directeur
Dirk Cauwels - administratief directeur
Email: directie@jeugdzorg.be
- Remote-Platform -